Het labyrint is te zien als de navigatiekaart voor het leven, al duizenden jaren
wordt het labyrint gebruikt om de weg naar je zelf te ontdekken. 

Welkom, ik ben John Musterd en werk als coach en trainer met het labyrint. Zo’n 15 jaar geleden kwam het labyrint op mijn pad en heeft mijn leven een andere wending gekregen. Ik heb Labyrintcoaching ontwikkeld wat nu mijn dagelijks werk is, ook tijdens de trainingen en retraites is het labyrint bijna altijd een onderdeel van het programma.


Opgegroeid in een groot Brabants gezin werd mijn kindertijd overschaduwd door veel problemen met mijn gezondheid. Door de vele behandelingen leerde ik op jonge leeftijd al mensen en hun bedoelingen in te schatten. Ik probeerde hun lichaamstaal te begrijpen en herkennen, want ik wist nooit of een arts kwam om mij een knuffel te geven of mij meenam voor een zwaar lichamelijk onderzoek.

Op mijn 14e jaar vond ik tussen het oud papier twee boekjes die mijn leven totaal veranderd hebben. Het eerste boekje ging over yoga en het andere boekje over natuurgeneeskunde. Ik merkte, door meditatieoefeningen uit het yogaboekje te doen, hoe mijn gezondheid met sprongen vooruit ging. Die oefeningen, aangevuld met goede voeding en supplementen, maakte mij voor het eerst van mijn leven een gezond en vitaal persoon.

ALS THERAPEUT

Later ben ik de opleiding tot cam therapeut gaan volgen in Arnhem en gaf ik ook al snel les bij andere academies. Tijdens mijn afstudeerstage zei een bevriende therapeut iets tegen mij wat een grote verandering gaf. Hij zei: “John, naast therapeut ben je eigenlijk veel meer een coach.” Ik begreep pas later wat hij bedoelde met die opmerking. Het coachen van mensen, wat toen nog niet zo vanzelfsprekend was als nu, vond ik de hoofdtaak van mij. Zo werd ik steeds meer een coach en volgde daar verschillende opleidingen in.

ALS TRAINER

Na mijn studie natuurgeneeskunde, kon ik aan het werk bij een groot bedrijf in voedingssupplementen. Ik werd daar verantwoordelijk voor de training en scholing. Daar heb ik het vak als trainer geleerd. Vanuit de hele wereld had ik groepen die meer wilde weten over de gezondheidsproducten. Daarnaast trainde ik het team in communicatie en leiderschap. Later heb ik als zelfstandige, organisaties getraind op het gebied van communicatie, agressie en teambuilding. Ook het trainen van persoonlijk leiderschap, was een veel gevraagde training. Ik heb later de opleiding tot trainer gedaan en ben nu lid van de NOBTRA. Ook heb ik de opleiding van Leary gevolgd, zowel in Nederland als in België. In communicatie interactie is een vast onderdeel in trainingen en coachingstrajecten.

© 2022 John Musterd | Labyrintcoaching & training